Efterårsudstilling 2018

Af Erik Pedersen / Fotos: Morten Albek

Fremragende Bonsai-udstilling i Messe C.

Klik her for at gå til fotos.

Imponerende – fantastisk – flot .

Igen i år var superlativerne fundet frem i beskrivelsen af Jysk Bonsai Klub og Dansk Bonsai Selskabs store efterårsudstilling i Messe C, Fredericia. Og det var ikke blot fra messens publikum; men også fra bonsaifolket, at disse roser blev givet. Det varmede hos arrangørerne og udstillerne, at arrangementet blev så positivt modtaget.

17 udstillere præsenterede i alt 52 bonsai/opstillinger under fine forhold: Messe C havde stillet hele standopbygningen og standmateriel, lys mm.  til rådighed, således at vi havde 74 løbende m til udstillingen. Planterne præsenterede sig rigtigt fint mod den sorte baggrund.

Selv om standen lå afsides i en sidehal, fandt en del besøgende vej til udstillingen og demonstrationsområdet, hvor først Jysk Bonsai Klub, og dernæst, om søndagen, Fuchi Bonsai afholdt arbejdende værksted og demonstration. Der blev givet mange gode bonsairåd til publikum. Og fra den nærliggende scene kunne folk få en introduktion til bonsaifremstilling.

Publikum kunne stemme om den bonsai/opstilling, der tiltalte dem bedst, og suverænt flest stemmer fik Torben Brenfeldts satsuki azalea. Denne bonsai kendte vi fra sidste år, hvor den fik udstillernes første-pris; men nu var den ændret noget og plantet i en lavere skål.

Udstillerne fungerede også i år som dommere, og også her fik en kendt bonsai prisen som bedste bonsai med overbevisende stemmetal: Det var Henrik Büchners flotte kaskade enebær, som også var ændret markant siden 2017, hvor den var i meget tæt løb med vinderplanten. En bonsai, der nu er af meget høj international klasse.

Anden-prisen gik til en enkel og stilfuld shohin-opstilling med en lille halvkaskade-enebær, også af Henrik Büchner.

Tredie-prisen gik til Helge Madsen for hans flotte ”egenproducerede” Rhododendron.

De to vinderne af udstillernes- og af publikums pris kunne hver hjemføre en plakette fra Dansk Bonsai Selskab og et gavekort fra Bonsaiværkstedet.

Alt i alt kan vi alle være stolte af et rigtigt flot arrangement, med en udstilling, hvor planterne var bedre end nogensinde.

Udstillingskomiteen udtaler en hjertelig tak til udstillere og Messe C for at bidrage til en fremragende bonsaiudstilling.

Se alle billederne i fotoarkivet.

Offentliggjort af Morten Albek

Bonsai artist Morten Albek. Kisetsu-en Bonsai Online. http://www.shohin-europe.com

Skriv en kommentar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: